Description
Geniet van een hartelijk welkom met een verscheidenheid aan huisgemaakte maaltijden. Perfect voor een gezellige avond.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 400g gepelde tomaten uit blik
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 200g rijst
- 500ml groentebouillon
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Roer de komijn en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
- Voeg de gepelde tomaten en paprika’s toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
- Voeg de rijst en groentebouillon toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen, ongeveer 15-20 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Dit gerecht is ook lekker met kipgehakt of vegetarisch met linzen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 8g
- Sodium: 700mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 7g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: huisgemaakt, comfortfood, eenvoudige maaltijd, avondeten, familie