Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Walnut and Date Spice Cake with Orange Blossom Glaze

Walnoot Dadel Cake: 1 Heerlijke Specialiteit


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 1 cake 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een kruidige cake met walnoten en dadels, afgetopt met een sinaasappelbloesemglazuur.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 175g ongezouten boter, zacht
  • 150g bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120ml karnemelk
  • 100g fijngehakte walnoten
  • 100g fijngehakte dadels
  • Voor het glazuur:
  • 200g poedersuiker
  • 2 eetlepels sinaasappelbloesemwater
  • 12 eetlepels melk

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout.
  3. Klop in een andere kom de boter en bruine suiker romig.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
  5. Voeg afwisselend de droge ingrediënten en de karnemelk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Meng tot alles net gecombineerd is.
  6. Spatel de walnoten en dadels door het beslag.
  7. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak 35-45 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster legt om volledig af te koelen.
  10. Maak voor het glazuur de poedersuiker, sinaasappelbloesemwater en 1 eetlepel melk glad. Voeg indien nodig meer melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  11. Giet het glazuur over de afgekoelde cake.

Notes

  • Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Je kunt ook pecannoten gebruiken in plaats van walnoten.
  • Voeg een snufje kardemom toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Walnotencake, Dadelcake, Kruidencake, Sinaasappelbloesemglazuur, Herfstcake, Wintercake