Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Whole Wheat Sandwich Bread

Heerlijk Volkorenbrood: 1 Tover Recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 50 minuten
  • Yield: 1 brood 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Heerlijk en voedzaam volkorenbrood, perfect voor je dagelijkse sandwiches.


Ingredients

Scale
  • 500g volkorenmeel
  • 7g droge gist
  • 10g zout
  • 300ml lauwwarm water
  • 20ml olijfolie

Instructions

  1. Meng het volkorenmeel, de gist en het zout in een grote kom.
  2. Voeg geleidelijk het lauwwarme water en de olijfolie toe. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad en elastisch is.
  3. Vet een schone kom lichtjes in met olie. Plaats het deeg in de kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is.
  4. Duw het deeg zachtjes plat. Vorm het tot een brood en plaats het in een ingevette broodvorm.
  5. Dek de broodvorm af met een vochtige doek en laat het brood nog 30 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Bak het brood 30-35 minuten, of tot het goudbruin is en hol klinkt als je op de onderkant klopt.
  8. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het snijdt.

Notes

  • Je kunt noten of zaden toevoegen voor extra smaak en textuur.
  • Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders doodt het de gist.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Bakken
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 sneetje
  • Calories: 150 kcal
  • Sugar: 3 g
  • Sodium: 250 mg
  • Fat: 3 g
  • Saturated Fat: 0.5 g
  • Unsaturated Fat: 2.5 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 28 g
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 7 g
  • Cholesterol: 0 mg

Keywords: volkorenbrood, zelfgemaakt brood, gezond brood, sandwichbrood