Description
Vier heerlijke pastarecepten speciaal voor pastaliefhebbers.
Ingredients
Scale
- 400g spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g gepelde tomaten uit blik
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum, ter garnering
- 200g penne
- 1 eetlepel boter
- 100g pancetta, in blokjes
- 1 ei
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Verse zwarte peper
- 250g fettuccine
- 100g boter
- 100ml kookroom
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Nootmuskaat naar smaak
- 250g farfalle
- 150g broccoli, in roosjes
- 50g pijnboompitten
- 100g ricotta
- Citroenschil, geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar wat kookvocht.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak 30 seconden.
- Voeg gepelde tomaten, oregano, zout en peper toe. Laat 15 minuten sudderen.
- Meng de saus met de spaghetti. Garneer met basilicum.
- Kook de penne al dente. Giet af.
- Smelt boter in een pan. Voeg pancetta toe en bak krokant.
- Klop het ei met Parmezaanse kaas en zwarte peper in een kom.
- Voeg de hete penne toe aan de pan met pancetta. Giet het ei-kaasmengsel erover en meng snel.
- Kook de fettuccine al dente. Giet af.
- Smelt boter in een pan. Voeg kookroom en Parmezaanse kaas toe. Verwarm zachtjes.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng met de fettuccine.
- Kook de farfalle al dente. Giet af.
- Kook de broccoliroosjes kort mee met de farfalle. Giet af.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Meng de farfalle en broccoli met ricotta, pijnboompitten, citroenschil, zout en peper.
Notes
- Zorg ervoor dat de pasta al dente is.
- Pas de hoeveelheid kruiden naar eigen smaak aan.
- Serveer direct voor het beste resultaat.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Hoofdgerechten
- Method: Koken en Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 70g
- Fiber: 6g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Pasta, Italiaans, Recept, Spaghetti, Penne, Fettuccine, Farfalle, Vegetarisch