Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Four Exquisite Pasta Recipes for Pasta Lovers

Vier Exquisite Pasta: Een Culinaire Reis


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Vier heerlijke pastarecepten speciaal voor pastaliefhebbers.


Ingredients

Scale
  • 400g spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400g gepelde tomaten uit blik
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, ter garnering
  • 200g penne
  • 1 eetlepel boter
  • 100g pancetta, in blokjes
  • 1 ei
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse zwarte peper
  • 250g fettuccine
  • 100g boter
  • 100ml kookroom
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 250g farfalle
  • 150g broccoli, in roosjes
  • 50g pijnboompitten
  • 100g ricotta
  • Citroenschil, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar wat kookvocht.
  2. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak 30 seconden.
  3. Voeg gepelde tomaten, oregano, zout en peper toe. Laat 15 minuten sudderen.
  4. Meng de saus met de spaghetti. Garneer met basilicum.
  5. Kook de penne al dente. Giet af.
  6. Smelt boter in een pan. Voeg pancetta toe en bak krokant.
  7. Klop het ei met Parmezaanse kaas en zwarte peper in een kom.
  8. Voeg de hete penne toe aan de pan met pancetta. Giet het ei-kaasmengsel erover en meng snel.
  9. Kook de fettuccine al dente. Giet af.
  10. Smelt boter in een pan. Voeg kookroom en Parmezaanse kaas toe. Verwarm zachtjes.
  11. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng met de fettuccine.
  12. Kook de farfalle al dente. Giet af.
  13. Kook de broccoliroosjes kort mee met de farfalle. Giet af.
  14. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  15. Meng de farfalle en broccoli met ricotta, pijnboompitten, citroenschil, zout en peper.

Notes

  • Zorg ervoor dat de pasta al dente is.
  • Pas de hoeveelheid kruiden naar eigen smaak aan.
  • Serveer direct voor het beste resultaat.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerechten
  • Method: Koken en Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 17g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 70g
  • Fiber: 6g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Pasta, Italiaans, Recept, Spaghetti, Penne, Fettuccine, Farfalle, Vegetarisch