Description
Vier eenvoudige zelfgemaakte botervrije taartglazuren.
Ingredients
Scale
- Glazuur 1: 250g poedersuiker, 3-4 eetlepels melk, 1 theelepel vanille-extract
- Glazuur 2: 100g chocolade (puur of melk), 50ml slagroom
- Glazuur 3: 150g roomkaas (vetarm), 50g poedersuiker, 1/2 theelepel citroensap
- Glazuur 4: 200g Griekse yoghurt (vol), 2 eetlepels honing, 1/4 theelepel kaneel
Instructions
- Glazuur 1: Meng poedersuiker, melk en vanille-extract tot een gladde massa. Voeg meer melk toe voor een dunnere consistentie.
- Glazuur 2: Verwarm de slagroom zachtjes en voeg de gehakte chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is en het geheel glad is. Laat iets afkoelen.
- Glazuur 3: Klop de roomkaas glad. Voeg de poedersuiker en citroensap toe en klop tot een luchtig geheel.
- Glazuur 4: Meng de Griekse yoghurt, honing en kaneel goed door elkaar.
- Verdeel de glazuur over de afgekoelde cake.
Notes
- Zorg ervoor dat de cake volledig is afgekoeld voordat je de glazuur aanbrengt.
- Varieer met smaken door fruitpuree of cacaopoeder toe te voegen.
- Bewaar de glazuur in de koelkast.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Desserts
- Method: Geen kookmethode
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: Niet gespecificeerd
- Calories: Niet gespecificeerd
- Sugar: Niet gespecificeerd
- Sodium: Niet gespecificeerd
- Fat: Niet gespecificeerd
- Saturated Fat: Niet gespecificeerd
- Unsaturated Fat: Niet gespecificeerd
- Trans Fat: Niet gespecificeerd
- Carbohydrates: Niet gespecificeerd
- Fiber: Niet gespecificeerd
- Protein: Niet gespecificeerd
- Cholesterol: Niet gespecificeerd
Keywords: botervrije glazuur, taartglazuur, recept, zelfgemaakt, dessert