Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Four Basic Dough Recipes

Vier Basis Deeg Recepten Geniale Keuken Winst


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties
  • Diet: Vegetarian

Description

Vier eenvoudige deegrecepten voor diverse toepassingen.


Ingredients

  • Bloem: 500g
  • Water: 250ml
  • Gist: 7g
  • Zout: 10g
  • Olie: 50ml

Instructions

  1. Meng bloem en zout in een kom.
  2. Voeg gist en lauwwarm water toe.
  3. Kneed tot een soepel deeg.
  4. Voeg olie toe en kneed verder.
  5. Laat het deeg rijzen op een warme plaats.
  6. Verdeel het deeg en vorm naar wens.

Notes

  • Gebruik lauwwarm water voor het beste resultaat met gist.
  • Pas de hoeveelheid water aan afhankelijk van de bloemsoort.
  • Voor een snellere rijstijd, voeg een snufje suiker toe aan het gistwater.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Bakken
  • Method: Mengen en Kneden
  • Cuisine: Universeel

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie (ongeveer 125g)
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 500mg
  • Fat: 5g
  • Saturated Fat: 1g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: basisdeeg, deegrecept, brooddeeg, pizzadeeg, taartdeeg, koekjesdeeg