Description
Een frisse en smaakvolle salade met rauwe tonijn en ei, perfect voor een lichte lunch of voorgerecht.
Ingredients
Scale
- 200g verse tonijnfilet, in kleine blokjes
- 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en gehakt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Sla bladeren voor serveren
Instructions
- Meng in een kom de blokjes tonijn, fijngehakte eieren, rode ui, peterselie en kappertjes.
- Klop in een aparte kom de mayonaise, Dijonmosterd en citroensap door elkaar.
- Voeg het mayonaisemengsel toe aan de tonijn-ei mengeling en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Serveer de salade op sla bladeren.
Notes
- Gebruik de beste kwaliteit verse tonijn die je kunt vinden.
- Pas de hoeveelheid mayonaise en mosterd aan naar jouw smaak.
- Je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals dille of bieslook.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koud
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 400mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 8g
- Fiber: 2g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: tonijnsalade, eiersalade, frisse salade, lunch, voorgerecht, rauwe tonijn