Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fresh Tuna and Egg Salad

Verse Tonijn en Egg Salad: Snel En Lekker


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een frisse en smaakvolle salade met rauwe tonijn en ei, perfect voor een lichte lunch of voorgerecht.


Ingredients

Scale
  • 200g verse tonijnfilet, in kleine blokjes
  • 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
  • 1/4 rode ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en gehakt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Sla bladeren voor serveren

Instructions

  1. Meng in een kom de blokjes tonijn, fijngehakte eieren, rode ui, peterselie en kappertjes.
  2. Klop in een aparte kom de mayonaise, Dijonmosterd en citroensap door elkaar.
  3. Voeg het mayonaisemengsel toe aan de tonijn-ei mengeling en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  4. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de salade op sla bladeren.

Notes

  • Gebruik de beste kwaliteit verse tonijn die je kunt vinden.
  • Pas de hoeveelheid mayonaise en mosterd aan naar jouw smaak.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals dille of bieslook.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Salade
  • Method: Koud
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 8g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 150mg

Keywords: tonijnsalade, eiersalade, frisse salade, lunch, voorgerecht, rauwe tonijn