Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Verse Aardbeien Taart

Verse Aardbeien Taart: 1 Waanzinnige Zomerse Droom


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 5 minuten
  • Yield: 10-12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke verse aardbeientaart, perfect voor de zomer.


Ingredients

Scale
  • 200 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 50 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 kg verse aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje taartgelei rood
  • 250 ml water

Instructions

  1. Meng bloem, poedersuiker en boter tot kruimels. Voeg ei toe en kneed snel tot een deegbal. Wikkel in folie en koel 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van 24 cm. Prik de bodem in.
  3. Bak de taartbodem 15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Verdeel de aardbeien over de afgekoelde taartbodem.
  5. Klop de slagroom stijf met suiker en vanillesuiker. Verdeel de slagroom over de aardbeien.
  6. Bereid de taartgelei volgens de aanwijzingen op de verpakking met 250 ml water. Giet de gelei voorzichtig over de aardbeien.
  7. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Notes

  • Gebruik rijpe, zoete aardbeien voor de beste smaak.
  • De taart is het lekkerst op de dag van bereiding.
  • Prep Time: 45 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 300
  • Sugar: 35g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: Aardbeien, Taart, Vers fruit, Zomer, Gebak, Dessert