Description
Een heerlijke verse aardbeientaart, perfect voor de zomer.
Ingredients
Scale
- 200 g bloem
- 100 g koude boter, in blokjes
- 50 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 kg verse aardbeien
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje taartgelei rood
- 250 ml water
Instructions
- Meng bloem, poedersuiker en boter tot kruimels. Voeg ei toe en kneed snel tot een deegbal. Wikkel in folie en koel 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van 24 cm. Prik de bodem in.
- Bak de taartbodem 15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
- Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Verdeel de aardbeien over de afgekoelde taartbodem.
- Klop de slagroom stijf met suiker en vanillesuiker. Verdeel de slagroom over de aardbeien.
- Bereid de taartgelei volgens de aanwijzingen op de verpakking met 250 ml water. Giet de gelei voorzichtig over de aardbeien.
- Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Notes
- Gebruik rijpe, zoete aardbeien voor de beste smaak.
- De taart is het lekkerst op de dag van bereiding.
- Prep Time: 45 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 300
- Sugar: 35g
- Sodium: 50mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: Aardbeien, Taart, Vers fruit, Zomer, Gebak, Dessert