Description
Een heerlijk en voedzaam recept voor vegetarische gehaktballetjes.
Ingredients
Scale
- 500g gemengde groenten (zoals wortel, courgette, ui, paprika)
- 150g gekookte linzen
- 100g broodkruim
- 50g geraspte kaas (optioneel)
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel gedroogde kruiden (zoals peterselie, tijm)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie om te bakken
Instructions
- Rasp de groenten fijn.
- Meng de geraspte groenten met de gekookte linzen, broodkruim, kaas (indien gebruikt), eieren, bloem en kruiden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de vegetarische gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
Notes
- Serveer met je favoriete saus of bijgerechten.
- Je kunt ook andere groenten gebruiken naar keuze.
- Voor een veganistische versie, laat de kaas weg en gebruik een eivervanger.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: Ongeveer 5 balletjes
- Calories: 150 kcal (geschat)
- Sugar: 5g (geschat)
- Sodium: 200mg (geschat)
- Fat: 7g (geschat)
- Saturated Fat: 2g (geschat)
- Unsaturated Fat: 5g (geschat)
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g (geschat)
- Fiber: 3g (geschat)
- Protein: 8g (geschat)
- Cholesterol: 50mg (geschat)
Keywords: vegetarische gehaktballetjes, groentegehaktballetjes, vegetarisch, gezond, makkelijk