Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vanilla Ice Cream Bars

Zelfgemaakte Vanilla Ice Cream Bars: 1 Magisch Genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 25 minuten
  • Yield: 6 repen 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Geniet van romige vanille-ijsrepen, perfect voor een snelle en heerlijke traktatie. Deze repen zijn omhuld met een knapperige chocoladelaag.


Ingredients

Scale
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 g melkchocolade, gehakt
  • 2 eetlepels kokosolie

Instructions

  1. Combineer in een middelgrote kom de slagroom, volle melk, suiker en vanille-extract. Klop tot de suiker is opgelost.
  2. Giet het mengsel in ijsvormpjes of een ondiepe bakvorm bekleed met bakpapier.
  3. Vries minimaal 4 uur in, of tot het stevig is.
  4. Smelt de gehakte melkchocolade en kokosolie in een hittebestendige kom boven een pan met sudderend water, of in de magnetron in korte intervallen. Roer tot een gladde massa.
  5. Haal de bevroren ijsrepen uit de vormpjes.
  6. Dompel elke ijsreep snel in de gesmolten chocolade en laat overtollige chocolade afdruipen. De chocolade zal snel stollen.
  7. Leg de chocolade-ijsrepen op een bakplaat bekleed met bakpapier en vries ze nogmaals 15-30 minuten in, of tot de chocolade volledig hard is.
  8. Serveer direct of bewaar in een luchtdichte verpakking in de vriezer.

Notes

  • Voor extra smaak kunt u een snufje zout toevoegen aan het ijsmengsel.
  • Gebruik pure chocolade voor een intensere chocoladesmaak.
  • U kunt ook gehakte noten of sprinkels toevoegen aan de gesmolten chocolade voor extra textuur.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Vriezen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 reep
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 50 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 15 g
  • Unsaturated Fat: 8 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 30 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 70 mg

Keywords: vanille-ijs, chocolade, ijsrepen, dessert, zelfgemaakt ijs