Description
Zachte en romige truffels met de klassieke smaken vanille en dulce de leche.
Ingredients
Scale
- 200g witte chocolade, fijngehakt
- 100ml slagroom
- 2 eetlepels dulce de leche
- 1 theelepel vanille-extract
- 50g cacaopoeder, voor het rollen
Instructions
- Verwarm de slagroom in een pannetje tot het net kookt.
- Haal van het vuur en voeg de gehakte witte chocolade toe. Laat 1 minuut staan.
- Roer tot de chocolade volledig gesmolten is en een gladde ganache ontstaat.
- Voeg de dulce de leche en vanille-extract toe. Meng goed.
- Dek af en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Schep met een kleine lepel hoopjes ganache uit en rol ze tussen je handen tot balletjes.
- Rol de balletjes door het cacaopoeder.
- Bewaar de truffels in een afgesloten bak in de koelkast.
Notes
- Gebruik goede kwaliteit witte chocolade voor het beste resultaat.
- Zorg ervoor dat de ganache goed koud is voordat je de truffels rolt.
- Je kunt de truffels ook rollen in gehakte noten of kokosrasp.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen-verwarmen
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 truffel
- Calories: Ongeveer 90 kcal
- Sugar: Ongeveer 7g
- Sodium: Ongeveer 5mg
- Fat: Ongeveer 6g
- Saturated Fat: Ongeveer 4g
- Unsaturated Fat: Ongeveer 2g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 8g
- Fiber: Ongeveer 0.5g
- Protein: Ongeveer 1g
- Cholesterol: Ongeveer 15mg
Keywords: vanille, dulce de leche, chocolade, truffels, dessert, zoet, zelfgemaakt