Description
De ultieme bruschetta, een klassieke Italiaanse antipasto.
Ingredients
Scale
- 4 sneetjes brood
- 2 teentjes knoflook
- 4 rijpe tomaten
- Basilicumblaadjes
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Instructions
- Rooster de sneetjes brood goudbruin.
- Wrijf de teentjes knoflook over het geroosterde brood.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Meng de tomatenblokjes met fijngehakte basilicum, olijfolie, zout en peper.
- Schep het tomatenmengsel op het brood.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik goed, rustiek brood.
- Kies rijpe, smaakvolle tomaten.
- Wees niet zuinig met de olijfolie.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Geen koken nodig (afgezien van brood roosteren)
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 sneetje
- Calories: 150
- Sugar: 3g
- Sodium: 150mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 1g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: bruschetta, tomaat, basilicum, knoflook, Italiaans, voorgerecht