Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Twice Baked Potato Casserole

Twice Baked Potato Casserole: 1 heerlijk wonder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een hartige aardappelovenschotel, perfect als bijgerecht of hoofdgerecht, met de romige smaak van twee keer gebakken aardappelen.


Ingredients

Scale
  • 1 kg bak aardappelen (bijv. Russet of Bintje)
  • 120 ml melk
  • 120 ml zure room
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 plakjes spek, knapperig gebakken en verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Boen de aardappelen schoon en prik er rondom in met een vork. Bak ze 45-60 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn.
  3. Laat de aardappelen iets afkoelen, snijd ze dan doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Laat een dunne schil aan de binnenkant zitten.
  4. Doe het aardappelvruchtvlees in een grote kom. Voeg melk, zure room, gesmolten boter, zout en peper toe. Pureer het geheel tot een gladde massa.
  5. Roer de helft van de cheddar kaas en de Parmezaanse kaas door de aardappelpuree.
  6. Schep het aardappelmengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de resterende cheddar kaas, Parmezaanse kaas en het verkruimelde spek.
  7. Bak de ovenschotel 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Garneer met bieslook voor het serveren.

Notes

  • Voor een extra romige textuur kunt u roomkaas toevoegen aan de puree.
  • Gebruik gerookt spek voor een diepere smaak.
  • Dit gerecht kan van tevoren worden bereid en later worden afgebakken.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 70 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: aardappelovenschotel, tweemaal gebakken aardappelen, aardappelgerecht, comfort food