Description
Een romige en decadente cheesecake met een rijke chocoladesaus en pecannoten. Perfect voor elke gelegenheid.
Ingredients
Scale
- 200g verkruimelde graham crackers
- 100g gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
- 3 pakjes (250g elk) roomkaas, verzacht
- 150g suiker
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 200g chocoladesaus
- 100g gehakte pecannoten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de verkruimelde graham crackers, gesmolten boter en 2 eetlepels suiker. Druk dit mengsel in de bodem van een springvorm.
- Klop in een grote kom de roomkaas en 150g suiker glad.
- Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging.
- Roer het vanille-extract erdoor.
- Giet het roomkaasmengsel over de graham cracker bodem.
- Bak 50-60 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelt.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
- Zet de cheesecake minstens 4 uur, of liefst een hele nacht, in de koelkast.
- Garneer met chocoladesaus en gehakte pecannoten voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is voor een gladder resultaat.
- Dek de springvorm eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.
- Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals walnoten of amandelen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 35g
- Sodium: 200mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 2g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Turtle Cheesecake, chocolade, pecannoten, roomkaas, dessert, bakken