Description
Turkse manti met gehakt en yoghurtsaus.
Ingredients
Scale
- 500g bloem
- 2 eieren
- 1 tl zout
- 150 ml water
- 250g rundergehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 500g Turkse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el boter
- 1 el paprikavlokken
- Verse munt of peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Instructions
- Meng de bloem, eieren en zout in een kom. Voeg geleidelijk water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten.
- Meng voor de vulling het gehakt, de ui, peper, komijn en paprikapoeder.
- Rol het deeg dun uit en snijd in kleine vierkantjes.
- Leg een beetje vulling op elk vierkantje en vouw dicht tot kleine pakketjes.
- Kook de manti in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 10-15 minuten).
- Meng de yoghurt met de geperste knoflook.
- Smelt de boter in een kleine pan en voeg de paprikavlokken toe. Verhit kort.
- Giet de gekookte manti af en serveer met de knoflookyoghurt en de gesmolten boter met paprikavlokken. Garneer met verse munt of peterselie.
Notes
- Je kunt de manti van tevoren maken en bewaren in de koelkast voordat je ze kookt.
- Voor een vegetarische optie kun je de gehakt vulling vervangen door linzen of paddenstoelen.
- Prep Time: 60 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Turks
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 8g
- Sodium: 700mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 65g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Turkse manti, manti, Turkse pasta, gehakt, yoghurt