Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Turkse Manti

Pure Turkse Manti Maak Je In 10 Minuten Eenvoudig Zelf


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 80 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Turkse manti met gehakt en yoghurtsaus.


Ingredients

Scale
  • 500g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • 150 ml water
  • 250g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 500g Turkse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el boter
  • 1 el paprikavlokken
  • Verse munt of peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Meng de bloem, eieren en zout in een kom. Voeg geleidelijk water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten.
  2. Meng voor de vulling het gehakt, de ui, peper, komijn en paprikapoeder.
  3. Rol het deeg dun uit en snijd in kleine vierkantjes.
  4. Leg een beetje vulling op elk vierkantje en vouw dicht tot kleine pakketjes.
  5. Kook de manti in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 10-15 minuten).
  6. Meng de yoghurt met de geperste knoflook.
  7. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de paprikavlokken toe. Verhit kort.
  8. Giet de gekookte manti af en serveer met de knoflookyoghurt en de gesmolten boter met paprikavlokken. Garneer met verse munt of peterselie.

Notes

  • Je kunt de manti van tevoren maken en bewaren in de koelkast voordat je ze kookt.
  • Voor een vegetarische optie kun je de gehakt vulling vervangen door linzen of paddenstoelen.
  • Prep Time: 60 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Turks

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 65g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Turkse manti, manti, Turkse pasta, gehakt, yoghurt