Description
Een makkelijke en gezonde maaltijd met kalkoen en courgette, perfect voor een snelle avondmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 450 gram kalkoengehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 middelgrote courgettes, in blokjes
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: Parmezaanse kaas voor garnering
Instructions
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het kalkoengehakt toe en bak rul, breek het vlees met een lepel. Giet eventueel overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Voeg de courgetteblokjes, tomatenblokjes, oregano en basilicum toe aan de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer alles goed door en laat het geheel sudderen op laag vuur, afgedekt, voor ongeveer 15-20 minuten, of tot de courgette gaar is.
- Serveer warm, eventueel gegarneerd met Parmezaanse kaas.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of champignons.
- Voor een pittige variant kun je een snufje chilivlokken toevoegen.
- Dit gerecht is ook lekker met rijst of pasta.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koekenpan
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 400 mg
- Fat: 12 g
- Saturated Fat: 3 g
- Unsaturated Fat: 9 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: kalkoen, courgette, koekenpan, snel, gezond