Description
Een eenvoudig en smakelijk worstgerecht dat elke maaltijd transformeert.
Ingredients
Scale
- 500g varkensworst
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g gepelde tomaten uit blik
- 200ml runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de worst rondom bruin. Haal de worst uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak glazig.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de gepelde tomaten, runderbouillon, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook.
- Leg de gebakken worst terug in de saus.
- Dek de pan af en laat het geheel 15-20 minuten sudderen op laag vuur, of tot de worst gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer met pasta, rijst of brood.
- Voeg eventueel andere groenten toe, zoals paprika of courgette.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 16g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 10g
- Fiber: 3g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: worst, recept, eenvoudig, smaakvol, maaltijd, transformatief