Description
Een feestelijk recept geïnspireerd op de Toscaanse keuken, perfect voor Kerstmis.
Ingredients
Scale
- 1 fles rode wijn (Sangiovese)
- 1 sinaasappel, in plakjes
- 2 kaneelstokjes
- 5 kruidnagels
- 2 steranijs
- 50 gram suiker (of naar smaak)
- Optioneel: Klein scheutje brandy
Instructions
- Doe de rode wijn in een pan.
- Voeg de plakjes sinaasappel, kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs toe.
- Verwarm het mengsel langzaam op middelhoog vuur. Laat het niet koken.
- Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
- Laat de glühwein minstens 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Verwijder de kruiden en sinaasappelplakjes.
- Voeg eventueel een scheutje brandy toe vlak voor het serveren.
- Serveer warm in mokken.
Notes
- Gebruik een goede kwaliteit rode wijn voor het beste resultaat.
- Pas de hoeveelheid suiker aan naar uw voorkeur.
- Experimenteer met andere kruiden zoals kardemom of nootmuskaat.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dranken
- Method: Verwarmen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 mok (ongeveer 150 ml)
- Calories: Ongeveer 150-200 kcal (afhankelijk van suiker)
- Sugar: Ongeveer 15-20 gram
- Sodium: Zeer laag
- Fat: 0 gram
- Saturated Fat: 0 gram
- Unsaturated Fat: 0 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: Ongeveer 15-20 gram
- Fiber: Minder dan 1 gram
- Protein: Minder dan 1 gram
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: Toscaanse glühwein, kerstglühwein, winterdrank, kruidige wijn, Italiaanse kerst