Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tuscan Chicken with Creamy Broccoli Alfredo Penne


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Toscaanse Kip Alfredo met Broccoli is een romig, smaakvol en makkelijk te maken gerecht. Ideaal voor een snelle maaltijd of een speciaal diner.


Ingredients

Scale
  • 2 kipfilets, in dunne reepjes gesneden
  • 200 gram penne pasta
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak

Instructions

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de penne al dente volgens de instructies op de verpakking. Bewaar 100 ml van het kookwater en giet de pasta af.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng de kip op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak de kip 3-4 minuten aan elke kant tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Stoom de broccoli tot deze felgroen en knapperig is (ongeveer 3-4 minuten) of blancheer kort in kokend water.
  4. Smelt boter in dezelfde pan en bak de knoflook kort (ongeveer 30 seconden) tot geurig. Voeg de slagroom toe en laat zachtjes sudderen.
  5. Voeg de Parmezaanse kaas geleidelijk toe, al roerend, tot de saus romig en glad is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte penne, broccoli en zongedroogde tomaten toe aan de saus en meng goed. Gebruik wat bewaard pastawater als de saus te dik is.
  7. Leg de gebakken kip terug in de pan en laat alles 2-3 minuten op laag vuur opwarmen. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse Parmezaanse kaas voor de beste resultaten.
  • Overkook de broccoli niet om de knapperigheid te behouden.
  • Bewaar restjes in een luchtdichte doos in de koelkast en voeg een scheutje melk toe bij het opwarmen.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 520
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 520mg
  • Fat: 22g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 32g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Toscaanse Kip Alfredo, romig Italiaans gerecht, broccoli pasta recept