Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tonijnsalade uit de Jaren '60

Wonderlijke Tonijnsalade uit de Jaren ’60!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een klassieke tonijnsalade uit de jaren ’60, perfect voor sandwiches of op sla.


Ingredients

Scale
  • 2 blikjes tonijn op waterbasis, uitgelekt
  • 1/2 kopje mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1/4 kopje rode ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel augurk, fijngesneden
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Doe de uitgelekte tonijn in een middelgrote kom.
  2. Voeg mayonaise, bleekselderij, rode ui, augurk en dijonmosterd toe.
  3. Roer alles goed door elkaar totdat het gemengd is.
  4. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

Notes

  • Voor extra smaak kunt u een snufje paprikapoeder toevoegen.
  • Gebruik tonijn op waterbasis voor een lichtere salade.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koud
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 van recept
  • Calories: 250
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 450mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 17g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: Tonijnsalade, jaren 60, klassiek, tonijn, salade, lunch, sandwich