Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Twee sneetjes geroosterd brood belegd met verse tomaten, basilicum en kruiden: Tomato Basil Bruschetta.

Tomaten Basilicum Bruschetta


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor knapperige toast met verse tomaten en basilicum.


Ingredients

Scale
  • 4 sneetjes brood
  • 2 rijpe tomaten, in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Rooster de sneetjes brood tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. Wrijf de geroosterde sneetjes brood in met een teentje knoflook.
  3. Meng in een kom de blokjes tomaat, gehakte basilicum, olijfolie, zout en peper.
  4. Verdeel het tomatenmengsel over de geroosterde broodjes.
  5. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik goed brood zoals ciabatta of een stevig landbrood.
  • Voeg een scheutje balsamicoazijn toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 5 min
  • Category: Voorgerecht
  • Method: Roosteren
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 bruschetta
  • Calories: 150
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 8g
  • Saturated Fat: 1g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: bruschetta, tomaat, basilicum, voorgerecht, Italiaans, toast