Description
Een eenvoudig recept voor sappige en smaakvolle bourbon kip, bereid in de slowcooker.
Ingredients
Scale
- 1 kg kipdijfilet, in stukken
- 240 ml sojasaus
- 120 ml bruine suiker
- 120 ml bourbon
- 60 ml ketchup
- 30 ml appelciderazijn
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel maïzena, gemengd met 2 eetlepels water (optioneel, voor dikkere saus)
- Gekookte rijst, voor serveren
- Gesneden lente-ui, voor garnering
Instructions
- Doe de kipdijfilet in de slowcooker.
- Meng in een kom de sojasaus, bruine suiker, bourbon, ketchup, appelciderazijn, knoflook en gemberpoeder.
- Giet het sausmengsel over de kip in de slowcooker.
- Dek de slowcooker af en kook op laag vuur gedurende 4-6 uur, of op hoog vuur gedurende 2-3 uur, totdat de kip gaar is.
- Haal de kip uit de slowcooker en zet apart.
- Als je een dikkere saus wilt, roer dan het maïzenamengsel door de saus in de slowcooker. Kook op hoog vuur gedurende 10-15 minuten, of tot de saus is ingedikt.
- Doe de kip terug in de saus en roer om te bedekken.
- Serveer de bourbon kip over gekookte rijst, gegarneerd met lente-ui.
Notes
- Je kunt kipfilet gebruiken in plaats van kipdijfilet, maar pas de kooktijd aan om te voorkomen dat de kip droog wordt.
- Voor een pittige kick, voeg een snufje rode pepervlokken toe aan de saus.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 4 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 25g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: bourbon kip, slowcooker, kip recept, makkelijk recept, kipdijfilet, Amerikaans recept