Description
Een snelle en smaakvolle roerbak met malse biefstuk, knapperige broccoli en noedels, overgoten met een pittige teriyaki saus.
Ingredients
Scale
- 500g biefstuk, in dunne plakjes
- 250g noedels (bijv. eiernoedels of udon)
- 1 stronk broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100ml teriyaki saus
- 50ml sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- Sesamzaadjes, ter garnering
Instructions
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
- Voeg de biefstuk toe en roerbak tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan de pan. Roerbak 2-3 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Voeg de broccoli toe en roerbak nog 3-4 minuten tot de broccoli heldergroen en knapperig is.
- Doe de biefstuk en de gekookte noedels terug in de pan.
- Voeg de teriyaki saus en sojasaus toe. Roerbak alles goed door elkaar tot het warm is.
- Serveer direct, bestrooid met sesamzaadjes.
Notes
- Je kunt andere groenten toevoegen zoals wortelen, champignons of peultjes.
- Voeg een beetje gember toe voor extra smaak.
- Pas de hoeveelheid teriyaki saus aan naar eigen smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: teriyaki, noedels, biefstuk, roerbak, broccoli, aziatisch, snel, hoofdgerecht