Description
Een eenpansgerecht met Tater Tots en Sloppy Joe.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g tomatenblokjes
- 200ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- 500g Tater Tots
- 100g geraspte kaas (cheddar of een mix)
Instructions
- Bak het rundergehakt rul in een grote koekenpan.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak mee tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Roer de tomatenblokjes, runderbouillon, tomatenpuree, mosterd, bruine suiker en chilipoeder erdoor.
- Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de Tater Tots over de bodem van de pan met de Sloppy Joe-vulling.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de Tater Tots goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Notes
- Serveer eventueel met een salade.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of maïs.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 600 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Tater Tot, Sloppy Joe, eenpansgerecht, snel, makkelijk, comfort food