Description
Een eenvoudige en smaakvolle Mexicaanse courgetti schotel, perfect voor een snelle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g courgette, in plakjes
- 250g gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g tomatenblokjes
- 100ml maïs
- 100ml zwarte bonen, uitgelekt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- 100g geraspte kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het gehakt rul in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, maïs, zwarte bonen, komijnpoeder en chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de plakjes courgette in een ovenschaal.
- Giet het gehaktmengsel over de courgette.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak in de oven voor 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de courgette gaar.
Notes
- Serveer met een frisse salade.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of jalapeños voor meer pit.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 500mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 5g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Mexicaanse courgetti schotel, courgette recept, gehakt recept, snelle maaltijd, ovenschotel