Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een Tasty Mexican Zucchini Casserole met gesmolten kaas, vers uit de oven in een glazen schaal.

Lekkere Mexicaanse Courgetti Schotel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en smaakvolle Mexicaanse courgetti schotel, perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500g courgette, in plakjes
  • 250g gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400g tomatenblokjes
  • 100ml maïs
  • 100ml zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 100g geraspte kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak het gehakt rul in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes, maïs, zwarte bonen, komijnpoeder en chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de plakjes courgette in een ovenschaal.
  5. Giet het gehaktmengsel over de courgette.
  6. Bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Bak in de oven voor 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de courgette gaar.

Notes

  • Serveer met een frisse salade.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of jalapeños voor meer pit.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 500mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Mexicaanse courgetti schotel, courgette recept, gehakt recept, snelle maaltijd, ovenschotel