Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
TacoPasta Salade – Kleurrijke pastasalade met taco vibes, perfect voor meal prep, drukke dagen of zomerse potlucks!

Recept: TacoPasta Salade – Mijn Favoriete Snelle Maaltijd voor Drukke Dagen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4-5 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

TacoPasta Salade is een smaakvolle mix van fusilli, gekruid gehakt, bonen, maïs en verse groenten – ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 300 g fusilli pasta
  • 250 g rundergehakt (of vegetarisch alternatief)
  • 1 zakje taco kruiden (of zelfgemaakte mix)
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 paprika, in blokjes
  • 2 handjes romaine sla of ijsbergsla, gesneden
  • Verse koriander of peterselie (optioneel)
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt of zure room
  • 1 tl limoensap
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de fusilli pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Zet opzij.
  2. Verhit olie in een koekenpan, rul het gehakt en voeg taco kruiden en een scheutje water toe. Laat sudderen tot het vocht is verdampt.
  3. Spoel de bonen en maïs onder koud water. Snijd de cherrytomaten, paprika en sla.
  4. Maak de dressing: meng mayonaise, yoghurt, limoensap, komijn, zout en peper. Proef en pas eventueel aan.
  5. Doe de pasta, het gehakt, de groenten en de dressing in een grote schaal en meng goed.
  6. Werk af met koriander, geraspte kaas of avocado indien gewenst. Serveer direct of laat de smaken intrekken in de koelkast.

Notes

  • Bewaar sla en avocado apart voor meal prep.
  • Voeg chipotle in adobo toe voor een rokerige smaak.
  • Voor een vegan versie: gebruik plantaardig gehakt en vegan dressing.
  • Gebruik rijst i.p.v. pasta voor een Mexicaanse rijstsalade.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Hoofdgerecht, Salade
  • Method: Koken & Rullen
  • Cuisine: Tex-Mex

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie (ongeveer 350 g)
  • Calories: 490
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 590 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 6 g
  • Unsaturated Fat: 16 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 42 g
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 23 g
  • Cholesterol: 45 mg

Keywords: TacoPasta Salade, pastasalade met gehakt, Tex-Mex salade, makkelijke maaltijdsalade, zomerse pastasalade