Description
TacoPasta Salade is een smaakvolle mix van fusilli, gekruid gehakt, bonen, maïs en verse groenten – ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd.
Ingredients
Scale
- 300 g fusilli pasta
- 250 g rundergehakt (of vegetarisch alternatief)
- 1 zakje taco kruiden (of zelfgemaakte mix)
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 paprika, in blokjes
- 2 handjes romaine sla of ijsbergsla, gesneden
- Verse koriander of peterselie (optioneel)
- 3 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt of zure room
- 1 tl limoensap
- 1/2 tl komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de fusilli pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Zet opzij.
- Verhit olie in een koekenpan, rul het gehakt en voeg taco kruiden en een scheutje water toe. Laat sudderen tot het vocht is verdampt.
- Spoel de bonen en maïs onder koud water. Snijd de cherrytomaten, paprika en sla.
- Maak de dressing: meng mayonaise, yoghurt, limoensap, komijn, zout en peper. Proef en pas eventueel aan.
- Doe de pasta, het gehakt, de groenten en de dressing in een grote schaal en meng goed.
- Werk af met koriander, geraspte kaas of avocado indien gewenst. Serveer direct of laat de smaken intrekken in de koelkast.
Notes
- Bewaar sla en avocado apart voor meal prep.
- Voeg chipotle in adobo toe voor een rokerige smaak.
- Voor een vegan versie: gebruik plantaardig gehakt en vegan dressing.
- Gebruik rijst i.p.v. pasta voor een Mexicaanse rijstsalade.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht, Salade
- Method: Koken & Rullen
- Cuisine: Tex-Mex
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ongeveer 350 g)
- Calories: 490
- Sugar: 5 g
- Sodium: 590 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 6 g
- Unsaturated Fat: 16 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 42 g
- Fiber: 7 g
- Protein: 23 g
- Cholesterol: 45 mg
Keywords: TacoPasta Salade, pastasalade met gehakt, Tex-Mex salade, makkelijke maaltijdsalade, zomerse pastasalade