Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Taco Stuffed Shells

Taco Stuffed Shells: 1 Geniale Twist die je pakt


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 80 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Romige en smaakvolle lasagne met kip en drie soorten witte kaas.


Ingredients

Scale
  • 450 g lasagnevellen
  • 450 g gekookte kipfilet, versnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 blikken (elk 400 g) gehakte tomaten
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0.5 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 450 g ricotta kaas
  • 240 g mozzarella kaas, geraspt
  • 120 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 groot ei
  • 60 ml verse peterselie, fijngesneden

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
  3. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg gehakte tomaten, kippenbouillon, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng in een grote kom ricotta, 180 g mozzarella, 60 g Parmezaanse kaas, ei en peterselie.
  6. Spreid een dunne laag tomatensaus uit op de bodem van een ovenschaal. Leg een laag lasagnevellen erop.
  7. Verdeel de helft van het ricottamengsel over de lasagnevellen. Verdeel de helft van de versnipperde kip erover. Schep een derde van de resterende tomatensaus erover.
  8. Herhaal de lagen: lasagnevellen, ricottamengsel, kip, tomatensaus.
  9. Eindig met een laag lasagnevellen en de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
  10. Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  11. Laat 10 minuten rusten voor het serveren.

Notes

  • Deze lasagne kan de dag van tevoren worden bereid en gekoeld bewaard.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 7g
  • Sodium: 780mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: lasagne, kip, witte kaas, Italiaans, ovenschotel, comfort food