Description
Romige en smaakvolle lasagne met kip en drie soorten witte kaas.
Ingredients
Scale
- 450 g lasagnevellen
- 450 g gekookte kipfilet, versnipperd
- 1 el olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 blikken (elk 400 g) gehakte tomaten
- 120 ml kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 0.5 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 450 g ricotta kaas
- 240 g mozzarella kaas, geraspt
- 120 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 groot ei
- 60 ml verse peterselie, fijngesneden
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
- Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg gehakte tomaten, kippenbouillon, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een grote kom ricotta, 180 g mozzarella, 60 g Parmezaanse kaas, ei en peterselie.
- Spreid een dunne laag tomatensaus uit op de bodem van een ovenschaal. Leg een laag lasagnevellen erop.
- Verdeel de helft van het ricottamengsel over de lasagnevellen. Verdeel de helft van de versnipperde kip erover. Schep een derde van de resterende tomatensaus erover.
- Herhaal de lagen: lasagnevellen, ricottamengsel, kip, tomatensaus.
- Eindig met een laag lasagnevellen en de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat 10 minuten rusten voor het serveren.
Notes
- Deze lasagne kan de dag van tevoren worden bereid en gekoeld bewaard.
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 7g
- Sodium: 780mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: lasagne, kip, witte kaas, Italiaans, ovenschotel, comfort food