Description
Een snelle en makkelijke pastasalade met Mexicaanse smaken. Perfect voor een zomerse lunch of bijgerecht.
Ingredients
Scale
- 250 gram pasta
- 200 gram gehakt
- 1 zakje tacokruiden
- 1 blikje maïs (uitgelekt)
- 1 blikje kidneybonen (uitgelekt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- Peper en zout naar smaak
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de tacokruiden toe en bak even mee.
- Meng de afgekoelde pasta, het gehakt, de maïs, de kidneybonen en de paprika in een grote kom.
- Meng in een apart kommetje de mayonaise, zure room, peper en zout.
- Voeg de dressing toe aan de pastasalade en meng goed door.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals avocado of tomaat.
- Voor een pittigere salade kun je jalapeños toevoegen.
- De salade is het lekkerst als hij een uur heeft kunnen rusten in de koelkast.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salades
- Method: Koken en mengen
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5 gram
- Sodium: 600 mg
- Fat: 25 gram
- Saturated Fat: 8 gram
- Unsaturated Fat: 17 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 40 gram
- Fiber: 5 gram
- Protein: 20 gram
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: Taco Pasta Salad, pastasalade, Mexicaanse salade, snelle salade, zomerse salade