Description
Taco Mac ovenschotel recept met macaroni, gekruid gehakt, tomaten en gesmolten kaas. Een makkelijk en hartig comfortfood voor het hele gezin.
Ingredients
Scale
- 300 g macaroni of elleboogpasta
- 400 g rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 el tomatenpuree
- 1 zakje taco- of burritokruiden
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 g geraspte cheddar of kaasmix
- 100 ml kookroom of crème fraîche (optioneel)
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de macaroni beetgaar, giet af en zet apart.
- Verhit olie in een pan, fruit ui en knoflook, voeg gehakt toe en bak rul.
- Voeg de kruidenmix en tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg tomatenblokjes en kookroom toe, laat 5-10 minuten pruttelen.
- Roer de macaroni door de saus tot alles goed gemengd is.
- Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas goudbruin is.
- Laat 5 minuten rusten voor het serveren.
Notes
- Voeg maïs, paprika of kidneybonen toe voor meer variatie.
- Gebruik vegetarisch gehakt voor een vleesvrije versie.
- Voor extra pit voeg je jalapeño’s of chilisaus toe aan de saus.
- Restjes kunnen worden ingevroren en opnieuw worden opgewarmd in de oven.
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Category: Main Course
- Method: Baking
- Cuisine: Tex-Mex
Nutrition
- Serving Size: 1 serving
- Calories: 460
- Sugar: 7g
- Sodium: 820mg
- Fat: 22g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 38g
- Fiber: 4g
- Protein: 28g
- Cholesterol: 85mg
Keywords: taco mac ovenschotel recept, makkelijke ovenschotel, pasta met gehakt en kaas, comfortfood, tex-mex gerecht