Description
Een heerlijke en eenvoudige Mac and Cheese met een pittige tacotwist.
Ingredients
Scale
- 450g elleboogmacaroni
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 700ml melk
- 300g geraspte cheddar kaas
- 100g geraspte Monterey Jack kaas
- 1 zakje tacokruiden (ongeveer 28g)
- 450g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 blikje (400g) geplette tomaten
- 1 blikje (400g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- Toppings naar keuze: zure room, salsa, gehakte lente-uitjes, jalapeños
Instructions
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Smelt in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut.
- Voeg geleidelijk de melk toe, al roerend, tot het mengsel dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur. Roer de cheddar en Monterey Jack kaas erdoor tot ze gesmolten zijn en een gladde saus vormen.
- Voeg in een aparte koekenpan het rundergehakt en de ui toe. Bak tot het gehakt bruin is en de ui zacht. Giet overtollig vet af.
- Roer de tacokruiden, geplette tomaten en zwarte bonen door het gehaktmengsel. Laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de gekookte macaroni toe aan de kaassaus en roer goed door.
- Doe de helft van de macaronimix in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover. Bedek met de resterende macaronimix.
- Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot het bubbelt en goudbruin is.
- Serveer met je favoriete toppings.
Notes
- Voor een extra kick kun je een snufje cayennepeper toevoegen aan de kaassaus.
- Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Colby of Pepper Jack.
- Restjes zijn heerlijk de volgende dag.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans, Tex-Mex
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 7g
- Sodium: 980mg
- Fat: 38g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: taco, mac and cheese, macaroni, kaas, gehakt, Tex-Mex, comfort food