Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Taco Mac

Taco Mac: Een Geweldig 1-Uurs Comfort Wonder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een heerlijke en eenvoudige Mac and Cheese met een pittige tacotwist.


Ingredients

Scale
  • 450g elleboogmacaroni
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 700ml melk
  • 300g geraspte cheddar kaas
  • 100g geraspte Monterey Jack kaas
  • 1 zakje tacokruiden (ongeveer 28g)
  • 450g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 blikje (400g) geplette tomaten
  • 1 blikje (400g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • Toppings naar keuze: zure room, salsa, gehakte lente-uitjes, jalapeños

Instructions

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Smelt in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe, al roerend, tot het mengsel dikker wordt.
  4. Haal de pan van het vuur. Roer de cheddar en Monterey Jack kaas erdoor tot ze gesmolten zijn en een gladde saus vormen.
  5. Voeg in een aparte koekenpan het rundergehakt en de ui toe. Bak tot het gehakt bruin is en de ui zacht. Giet overtollig vet af.
  6. Roer de tacokruiden, geplette tomaten en zwarte bonen door het gehaktmengsel. Laat 5 minuten sudderen.
  7. Voeg de gekookte macaroni toe aan de kaassaus en roer goed door.
  8. Doe de helft van de macaronimix in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover. Bedek met de resterende macaronimix.
  9. Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot het bubbelt en goudbruin is.
  10. Serveer met je favoriete toppings.

Notes

  • Voor een extra kick kun je een snufje cayennepeper toevoegen aan de kaassaus.
  • Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Colby of Pepper Jack.
  • Restjes zijn heerlijk de volgende dag.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans, Tex-Mex

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 7g
  • Sodium: 980mg
  • Fat: 38g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: taco, mac and cheese, macaroni, kaas, gehakt, Tex-Mex, comfort food