Description
Een smakelijke en vullende Taco Mac Casserole, perfect voor een snelle avondmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 zakje tacokruiden
- 400g tomatenblokjes
- 200ml water
- 250g macaroni
- 200g geraspte kaas (cheddar of mexicomix)
- Optioneel: zure room, jalapeños, koriander voor garnering
Instructions
- Verhit een pan en bak het rundergehakt rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig.
- Voeg het zakje tacokruiden, tomatenblokjes en water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door.
- Dek de pan af en laat de macaroni gaar worden, ongeveer 15-20 minuten, af en toe roeren.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
- Serveer warm, eventueel gegarneerd met zure room, jalapeños en koriander.
Notes
- Je kunt ook kalkoengehakt of vegetarisch gehakt gebruiken.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of maïs voor meer voedingsstoffen.
- Pas de hoeveelheid tacokruiden aan naar smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Mexicaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: Taco Mac Casserole, mexicaanse ovenschotel, snelle maaltijd, familiegerecht, gehaktmacaroni