Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Taco Bell Style Ground Beef Taco Meat

Heerlijk Taco Bell gehakt: 30 minuten genieten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: Ongeveer 4-6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Kruidig rundergehakt, perfect voor taco’s.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 120 ml water of runderbouillon

Instructions

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
  5. Roer de chilipoeder, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper erdoor. Bak 1 minuut.
  6. Voeg het water of de bouillon toe en breng aan de kook.
  7. Zet het vuur lager en laat sudderen tot het vocht grotendeels is verdampt, ongeveer 5-10 minuten.
  8. Roer af en toe.

Notes

  • Serveer direct in taco schelpen.
  • Voeg je favoriete toppings toe zoals sla, kaas, tomaat en zure room.
  • Dit gehakt kan ook gebruikt worden voor burrito’s, nacho’s of quesadilla’s.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Mexicaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: Ongeveer 1/4 van het recept
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 2 gram
  • Sodium: 400 mg
  • Fat: 15 gram
  • Saturated Fat: 5 gram
  • Unsaturated Fat: 10 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 3 gram
  • Fiber: 1 gram
  • Protein: 25 gram
  • Cholesterol: 80 mg

Keywords: Taco, gehakt, Mexicaans, Tex-Mex, kruiden