Description
Heerlijke cheesecake brownies met een feestelijke swirl, perfect voor Kerstmis.
Ingredients
Scale
- 225 gram ongezouten boter
- 200 gram pure chocolade, gehakt
- 150 gram kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 1/4 theelepel zout
- 225 gram roomkaas, zacht
- 50 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 1/4 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
- Smelt de boter en pure chocolade samen au bain-marie of in de magnetron. Roer glad.
- Klop in een aparte kom de gesmolten chocolade, 150 gram suiker, 3 eieren en 1 theelepel vanille-extract door elkaar.
- Voeg bloem, cacaopoeder en zout toe. Meng tot net gecombineerd. Giet de helft van het beslag in de voorbereide bakvorm.
- Klop in een andere kom de roomkaas, 50 gram suiker, 1 ei en 1/4 theelepel vanille-extract glad.
- Schep klodders van het roomkaasmengsel op het chocoladebeslag.
- Giet het resterende chocoladebeslag over de roomkaas.
- Gebruik een mes of satéprikker om de roomkaas en het chocoladebeslag te swirelen.
- Bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er bijna schoon uitkomt.
- Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je het snijdt.
Notes
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is voor een glad mengsel.
- Voeg eventueel kerstkleurige sprinkles toe voor extra decoratie.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 brownie
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 25 gram
- Sodium: 50 mg
- Fat: 18 gram
- Saturated Fat: 10 gram
- Unsaturated Fat: 8 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 30 gram
- Fiber: 2 gram
- Protein: 5 gram
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: cheesecake brownies, kerst, dessert, chocolade, swirl