Description
Een feestelijke combinatie van romige cheesecake en rijke chocoladebrownies, perfect voor Kerstmis.
Ingredients
Scale
- 200g ongezouten boter
- 200g pure chocolade, gehakt
- 150g suiker
- 3 grote eieren
- 100g bloem
- 30g cacaopoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 250g roomkaas, op kamertemperatuur
- 75g poedersuiker
- 1 ei (voor de cheesecake laag)
- Rode en groene voedingskleurstof (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Smelt de boter en pure chocolade samen au bain-marie of in de magnetron. Roer tot een glad geheel.
- Meng in een aparte kom de suiker en 3 eieren tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel en roer goed door.
- Zeef de bloem en het cacaopoeder erboven en meng kort tot net gecombineerd. Voeg het vanille-extract toe.
- Giet het browniemengsel in de voorbereide bakvorm.
- Klop in een andere kom de roomkaas met de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg het extra ei toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Verdeel de cheesecake laag over het browniemengsel. Gebruik een mes of satéprikker om swirls te maken door de twee lagen te mengen. Voeg eventueel kleur toe aan delen van de cheesecake laag voor een feestelijk effect.
- Bak 40-45 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de brownie wordt gestoken er bijna schoon uitkomt. De cheesecake laag mag nog een beetje wiebelig zijn.
- Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je het in vierkanten snijdt.
Notes
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is voor een gladde cheesecake laag.
- Gebruik goede kwaliteit pure chocolade voor de beste smaak.
- Laat de brownies volledig afkoelen voor het snijden, dit zorgt voor nette stukken.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 50mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: cheesecake brownies, chocolade, kerst, dessert, bakken, zoet, feestelijk