Description
Deze brownies met cacaosmaak zijn rijk, fudgy en heerlijk zoet.
Ingredients
Scale
- 200g ongezouten boter
- 200g pure chocolade, gehakt
- 150g kristalsuiker
- 100g basterdsuiker
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 120g bloem
- 50g ongezoete cacaopoeder
- 1/2 theelepel zout
- 100g gehakte walnoten (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier.
- Smelt de boter en pure chocolade samen in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water. Roer tot het glad is.
- Haal van het vuur en roer de kristalsuiker en basterdsuiker erdoor.
- Klop de eieren er één voor één door, voeg dan het vanille-extract toe.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en zout boven het chocolademengsel. Meng voorzichtig tot alles net gecombineerd is.
- Als je walnoten gebruikt, vouw deze er dan in.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak 18-25 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er met vochtige kruimels uitkomt.
- Laat volledig afkoelen in de vorm voordat je ze in vierkanten snijdt.
Notes
- Gebruik goede kwaliteit pure chocolade voor de beste smaak.
- Bak de brownies niet te lang, anders worden ze droog.
- Bewaar de brownies luchtdicht op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 vierkant
- Calories: ongeveer 250 kcal
- Sugar: ongeveer 25g
- Sodium: ongeveer 50mg
- Fat: ongeveer 15g
- Saturated Fat: ongeveer 8g
- Unsaturated Fat: ongeveer 7g
- Trans Fat: ongeveer 0g
- Carbohydrates: ongeveer 30g
- Fiber: ongeveer 2g
- Protein: ongeveer 4g
- Cholesterol: ongeveer 60mg
Keywords: chocolade brownies, fudgy brownies, zoete brownies, cacaobrownies, bakken