Description
Eenvoudige en heerlijke vierkante repen met een zoete en zoute pindakaassmaak.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 100g suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 125g boter, gesmolten
- 100g pindakaas
- 50g chocolade chips (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm in.
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
- Voeg gesmolten boter en pindakaas toe. Meng tot een deeg.
- Druk de helft van het deeg in de bakvorm.
- Verdeel de pindakaaslaag over het deeg.
- Verkruimel de resterende deeg erover en voeg eventueel chocolade chips toe.
- Bak 25-30 minuten tot goudbruin.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze in vierkanten snijdt.
Notes
- Gebruik gladde of krokante pindakaas naar smaak.
- Voor een extra zoute smaak, voeg een extra snufje zout toe aan de topping.
- Bewaar de repen in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 vierkant
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 150mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: pindakaas, zoet, zout, vierkanten, dessert, bakken, recept