Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sweet & Salty Peanut Butter Squares

Sweet & Salty Peanut Butter Squares voor 20 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 16 vierkanten 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Eenvoudige en heerlijke vierkante repen met een zoete en zoute pindakaassmaak.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 100g suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 125g boter, gesmolten
  • 100g pindakaas
  • 50g chocolade chips (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm in.
  2. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Voeg gesmolten boter en pindakaas toe. Meng tot een deeg.
  4. Druk de helft van het deeg in de bakvorm.
  5. Verdeel de pindakaaslaag over het deeg.
  6. Verkruimel de resterende deeg erover en voeg eventueel chocolade chips toe.
  7. Bak 25-30 minuten tot goudbruin.
  8. Laat volledig afkoelen voordat je ze in vierkanten snijdt.

Notes

  • Gebruik gladde of krokante pindakaas naar smaak.
  • Voor een extra zoute smaak, voeg een extra snufje zout toe aan de topping.
  • Bewaar de repen in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 vierkant
  • Calories: 200 kcal
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: pindakaas, zoet, zout, vierkanten, dessert, bakken, recept