Description
Een zoete en romige macaroni salade, perfect voor barbecues en picknicks.
Ingredients
Scale
- 450g macaroni
- 250ml mayonaise
- 125ml ananassap
- 60ml honing
- 30ml witte azijn
- 1/4 theelepel zout
- 1/8 theelepel zwarte peper
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1/2 groene paprika, fijngehakt
- 1/4 kopje selderij, fijngehakt
- 1/4 kopje wortel, geraspt
- 1/4 kopje gedroogde cranberry’s (optioneel)
Instructions
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
- Meng in een grote kom de mayonaise, ananassap, honing, witte azijn, zout en peper.
- Voeg de afgekoelde macaroni, rode ui, groene paprika, selderij en wortel toe aan de kom.
- Voeg de cranberry’s toe als je ze gebruikt.
- Meng alles goed door elkaar.
- Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten trekken.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of augurk.
- Serveer gekoeld.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koken en mengen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 300mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 10mg
Keywords: macaroni salade, zoete salade, bijgerecht, zomerse salade, barbecue salade