Description
Een heerlijke en vochtige peperkoek cake, perfect voor de feestdagen of elk moment van het jaar.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel kruidnagel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zout
- 120g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 200g bruine suiker
- 2 grote eieren
- 120ml melasse
- 120ml karnemelk
- 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm van 23×13 cm in en bestuif met bloem.
- Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, baking soda, gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en zout door elkaar.
- Klop in een grote kom de boter en bruine suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
- Klop de melasse, karnemelk en vanille-extract erdoor.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Niet te veel mengen.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.
Notes
- Serveer met een glazuur van poedersuiker en citroensap voor extra smaak.
- Bewaar de cake in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur voor maximaal 3 dagen.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 55 min
- Category: Dessert
- Method: Baking
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 350
- Sugar: 45g
- Sodium: 200mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: peperkoek cake, sappige cake, kruidige cake, feestdagen, dessert, bakken