Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een close-up van een heerlijk stuk Super Vochtige Peperkoek Cake op een wit bord.

Super Sappige Peperkoek Cake


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 75 min
  • Yield: 10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en vochtige peperkoek cake, perfect voor de feestdagen of elk moment van het jaar.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 120g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 200g bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 120ml melasse
  • 120ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm van 23×13 cm in en bestuif met bloem.
  2. Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, baking soda, gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en zout door elkaar.
  3. Klop in een grote kom de boter en bruine suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  4. Klop de melasse, karnemelk en vanille-extract erdoor.
  5. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Niet te veel mengen.
  6. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  7. Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.

Notes

  • Serveer met een glazuur van poedersuiker en citroensap voor extra smaak.
  • Bewaar de cake in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur voor maximaal 3 dagen.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 55 min
  • Category: Dessert
  • Method: Baking
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 350
  • Sugar: 45g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: peperkoek cake, sappige cake, kruidige cake, feestdagen, dessert, bakken