Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Summer White Chicken Chili

Verkoelende Summer White Chicken Chili 500gr


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een lichte en verfrissende chili met kip, witte bonen en een vleugje limoen, perfect voor de zomer.


Ingredients

Scale
  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken (400g per stuk) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250ml zure room of Griekse yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander en jalapeños voor garnering

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
  4. Voeg de witte bonen, kippenbouillon, komijn en koriander toe aan de pan. Breng aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat sudderen voor 15 minuten, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  6. Voeg de gebakken kip terug toe aan de pan.
  7. Roer de zure room (of Griekse yoghurt) en het limoensap erdoor. Verwarm zachtjes zonder te laten koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de chili warm, gegarneerd met verse koriander en jalapeños indien gewenst.

Notes

  • Voor een pittigere chili, voeg een fijngesneden jalapeño toe samen met de ui.
  • Gebruik magere zure room of Griekse yoghurt voor een lichtere versie.
  • Deze chili kan van tevoren worden gemaakt en bewaard in de koelkast.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 10g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Witte kip chili, zomer chili, kip recept, bonen recept, snelle chili