Description
Een lichte en verfrissende chili met kip, witte bonen en een vleugje limoen, perfect voor de zomer.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 blikken (400g per stuk) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 liter kippenbouillon
- 250ml zure room of Griekse yoghurt
- Sap van 1 limoen
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse koriander en jalapeños voor garnering
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Voeg de witte bonen, kippenbouillon, komijn en koriander toe aan de pan. Breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat sudderen voor 15 minuten, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
- Voeg de gebakken kip terug toe aan de pan.
- Roer de zure room (of Griekse yoghurt) en het limoensap erdoor. Verwarm zachtjes zonder te laten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de chili warm, gegarneerd met verse koriander en jalapeños indien gewenst.
Notes
- Voor een pittigere chili, voeg een fijngesneden jalapeño toe samen met de ui.
- Gebruik magere zure room of Griekse yoghurt voor een lichtere versie.
- Deze chili kan van tevoren worden gemaakt en bewaard in de koelkast.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 10g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Witte kip chili, zomer chili, kip recept, bonen recept, snelle chili