Description
Klassieke koolrolletjes gevuld met een hartige gehaktmix en geserveerd in een rijke tomatensaus.
Ingredients
Scale
- 1 grote witte kool
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram rijst, gekookt
- 1 ei
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
- 1 liter tomatensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Kook de kool in ruim water tot de bladeren zacht genoeg zijn om te ontrollen. Haal de bladeren voorzichtig los en verwijder de dikke nerf.
- Meng in een kom het rundergehakt, de ui, knoflook, gekookte rijst, ei, peterselie, zout en peper.
- Leg een koolblad plat neer en plaats een portie van het gehaktmengsel aan de onderkant. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad stevig op. Herhaal dit met de rest van de koolbladeren en het gehakt.
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de koolrolletjes rondom bruin.
- Voeg het tomatensap, paprikapoeder en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat de koolrolletjes ongeveer 45-60 minuten sudderen, of tot het gehakt gaar is en de kool zacht.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Notes
- Je kunt ook een mengsel van runder- en varkensgehakt gebruiken voor extra smaak.
- Serveer de koolrolletjes met de tomatensaus.
- Prep Time: 30 min
- Cook Time: 60 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 koolrolletje met saus
- Calories: 350
- Sugar: 15g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 4g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: gevulde koolrolletjes, kool, gehakt, tomatensaus, hoofdgerecht, klassiek recept