Description
Een heerlijke en makkelijke chili met de smaak van street corn, kip en witte bonen.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 400g witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 400g mais, uitgelekt
- 400ml kippenbouillon
- 200ml zure room
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructions
- Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en haal ze uit de pan.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot hij zacht is. Voeg de knoflook, rode paprika en gele paprika toe en bak nog 5 minuten mee.
- Doe de kip terug in de pan. Voeg de witte bonen, mais, kippenbouillon, chilipoeder, komijn en oregano toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
- Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Garneer met verse koriander, limoensap en verkruimelde tortilla chips.
- Voor een pittigere chili, voeg een fijngesneden jalapeño toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 600mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Street Corn, White Chicken Chili, Kip Chili, Mais Chili, Witte Bonen Chili