Description
Aardbeien Shortcake Cheesecake Rolls zijn een heerlijk dessert dat de smaken van aardbeien shortcake en cheesecake combineert in een krokante, gefrituurde rol.
Ingredients
Scale
- 1 pakje (225 gram) roomkaas, zacht
- 1/2 kopje poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje gehakte aardbeien
- 8 loempiavellen
- Plantaardige olie om te frituren
- Slagroom voor serveren (optioneel)
- Extra aardbeien voor garnering (optioneel)
Instructions
- Klop in een middelgrote kom de zachte roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een gladde massa.
- Spatel de gehakte aardbeien erdoor.
- Leg een loempiavel op een schoon werkoppervlak met een punt naar u toe.
- Schep ongeveer 2 eetlepels van het roomkaasmengsel in het midden van het vel, iets onder de punt.
- Vouw de onderste punt over de vulling.
- Vouw de linker- en rechterhoeken naar binnen.
- Rol het vel strak op naar de bovenste punt. Bevochtig de bovenste punt lichtjes met water om te sluiten.
- Herhaal dit proces met de resterende loempiavellen en vulling.
- Verhit in een grote pan of frituurpan voldoende plantaardige olie tot 175°C.
- Frituur de rollen in porties gedurende 3-5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de rollen uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer warm, eventueel met slagroom en extra aardbeien.
Notes
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is voor een gladde vulling.
- Gebruik verse, rijpe aardbeien voor de beste smaak.
- Frituur de rollen niet tegelijkertijd om de olietemperatuur stabiel te houden.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dessert
- Method: Frituren
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 rol
- Calories: 250
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: aardbeien, shortcake, cheesecake, rollen, gefrituurd, dessert