Description
Kleine, zoete deegpakketjes gevuld met aardbeien, perfect als dessert of tussendoortje.
Ingredients
Scale
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 kopje verse aardbeien, gehakt
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 ei, geklopt (voor bestrijken)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de gehakte aardbeien met suiker en citroensap.
- Snijd het bladerdeeg in vierkanten.
- Schep een theelepel aardbeienvulling op elk vierkant deeg.
- Vouw deeg diagonaal dubbel om driehoeken te vormen. Druk de randen aan.
- Leg de empanaditas op een bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant met geklopt ei.
- Bak 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notes
- Laat de vulling uitlekken als deze te nat is.
- Voeg een snufje kaneel toe aan de vulling voor extra smaak.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Universeel
Nutrition
- Serving Size: 1 empanada
- Calories: Ongeveer 150 kcal
- Sugar: Ongeveer 8g
- Sodium: Ongeveer 50mg
- Fat: Ongeveer 7g
- Saturated Fat: Ongeveer 3g
- Unsaturated Fat: Ongeveer 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 20g
- Fiber: Ongeveer 1g
- Protein: Ongeveer 2g
- Cholesterol: Ongeveer 10mg
Keywords: aardbeien, empanadas, gebakken, dessert, zoet