Description
Een heerlijke cheesecake met de smaak van aardbei en churro.
Ingredients
Scale
- 250 g roomkaas, zacht
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 g zure room
- 1 pakje bladerdeeg
- 50 g boter, gesmolten
- 50 g suiker
- 1 theelepel kaneel
- 100 g aardbeien, gepureerd
- 50 g witte chocolade, gesmolten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de roomkaas, suiker, eieren, vanille-extract en zure room tot een glad mengsel.
- Bekleed een bakvorm met bladerdeeg.
- Giet het roomkaasmengsel in de bakvorm.
- Bak 30-35 minuten of tot de cheesecake gestold is.
- Meng gesmolten boter, suiker en kaneel.
- Strooi het kaneelmengsel over de cheesecake.
- Bak nog 5 minuten.
- Laat afkoelen.
- Meng gepureerde aardbeien en gesmolten witte chocolade.
- Giet het aardbeimengsel over de afgekoelde cheesecake.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Notes
- Gebruik volvette roomkaas voor het beste resultaat.
- Je kunt ook andere bessen gebruiken in plaats van aardbeien.
- Bewaar in de koelkast.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 450
- Sugar: 35g
- Sodium: 250mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 1g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: cheesecake, aardbei, churro, dessert, gebak