Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stoofvlees met Aardappelen en Wortelen

Ultiem Stoofvlees met Aardappelen en Wortelen: Één Pan Vol Geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 50 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een klassiek stoofgerecht met mals rundvlees, aardappelen en wortelen, perfect voor een koude dag.


Ingredients

Scale
  • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn (optioneel)
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 300 g wortelen, geschild en in plakjes
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Dep het rundvlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan of stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de uien toe aan de pan en bak ze glazig, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Roer de bloem door de uien en knoflook en bak 1 minuut mee.
  5. Giet langzaam de runderbouillon en eventueel de rode wijn erbij, terwijl u constant roert om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook.
  6. Voeg het vlees, laurierblad en tijm toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt sudderen voor minimaal 1,5 tot 2 uur, of totdat het vlees bijna gaar is. Roer af en toe.
  7. Voeg de aardappelen en wortelen toe aan de pan. Roer voorzichtig door het stoofvlees.
  8. Laat nog 30-45 minuten sudderen, of totdat de aardappelen en wortelen gaar zijn en de saus is ingedikt.
  9. Verwijder het laurierblad en de tijm. Proef en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  10. Serveer warm.

Notes

  • Dit gerecht smaakt de volgende dag vaak nog beter.
  • U kunt ook andere groenten toevoegen, zoals champignons of prei.
  • Serveer met vers brood om de saus op te deppen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 8g
  • Protein: 40g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Stoofvlees, rundvlees, aardappelen, wortelen, stoofpot, comfort food