Description
Een snel en smaakvol roergebakken gerecht met varkensvlees, bloemkool en paksoi.
Ingredients
Scale
- 300g varkensvlees, in reepjes
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 2 paksoi, in stukken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng de sojasaus, oestersaus en sesamolie in een kleine kom.
- Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het varkensvlees toe en roerbak tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en roerbak 30 seconden.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak 3-4 minuten.
- Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
- Doe het varkensvlees terug in de pan.
- Giet de saus over het geheel en roerbak nog 1-2 minuten tot alles goed gemengd is en de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer direct met rijst of noedels.
- Voeg naar wens chilipepers toe voor wat extra pit.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 15 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 14g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: varkensvlees, bloemkool, paksoi, roerbak, Aziatisch, snel, makkelijk