Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bord met pittig roergebakken rundvlees, paprika, ui en lente-ui, geserveerd met witte rijst.

Pittige Roergebakken Rundvlees


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 min
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snel en smaakvol gerecht met rundvlees en groenten, perfect voor een doordeweekse maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 300 gram biefstuk, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (optioneel)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Gekookte rijst, om te serveren

Instructions

  1. Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en maïzena in een kom. Laat 10 minuten marineren.
  2. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  3. Voeg het gemarineerde rundvlees toe en roerbak tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de paprika’s en ui toe aan de pan en roerbak 3-4 minuten tot ze knapperig-gaar zijn.
  5. Voeg de knoflook en rode peper (indien gebruikt) toe en roerbak nog 1 minuut.
  6. Voeg de oestersaus en sesamolie toe aan de groenten.
  7. Doe het rundvlees terug in de pan en meng alles goed door elkaar.
  8. Serveer direct met gekookte rijst.

Notes

  • Pas de hoeveelheid rode peper aan naar uw smaak.
  • Voeg andere groenten toe zoals broccoli, wortel of peultjes.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 10 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 8
  • Sodium: 700
  • Fat: 20
  • Saturated Fat: 6
  • Unsaturated Fat: 14
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 30
  • Fiber: 4
  • Protein: 35
  • Cholesterol: 90

Keywords: pittig, roergebakken, rundvlees, biefstuk, snelle maaltijd, aziatisch, paprika, ui, peper