Description
Een snel en smaakvol gerecht met rundvlees en groenten, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingredients
Scale
- 300 gram biefstuk, in dunne reepjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (optioneel)
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- Gekookte rijst, om te serveren
Instructions
- Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en maïzena in een kom. Laat 10 minuten marineren.
- Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
- Voeg het gemarineerde rundvlees toe en roerbak tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de paprika’s en ui toe aan de pan en roerbak 3-4 minuten tot ze knapperig-gaar zijn.
- Voeg de knoflook en rode peper (indien gebruikt) toe en roerbak nog 1 minuut.
- Voeg de oestersaus en sesamolie toe aan de groenten.
- Doe het rundvlees terug in de pan en meng alles goed door elkaar.
- Serveer direct met gekookte rijst.
Notes
- Pas de hoeveelheid rode peper aan naar uw smaak.
- Voeg andere groenten toe zoals broccoli, wortel of peultjes.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8
- Sodium: 700
- Fat: 20
- Saturated Fat: 6
- Unsaturated Fat: 14
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 30
- Fiber: 4
- Protein: 35
- Cholesterol: 90
Keywords: pittig, roergebakken, rundvlees, biefstuk, snelle maaltijd, aziatisch, paprika, ui, peper