Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spicy Peanut Butter Chicken Stew

Spicy Peanut Butter Chicken Stew: 3 voordelen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een verwarmende en smaakvolle stoofpot met kip, pindakaas en een vleugje pit.


Ingredients

Scale
  • 500g kippendijen, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik (400g) gehakte tomaten
  • 50g pindakaas
  • 250ml kippenbouillon
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de gehakte tomaten, pindakaas, kippenbouillon en gemberpoeder toe. Roer goed door.
  4. Breng aan de kook en voeg de kip toe. Zet het vuur laag en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer warm.

Notes

  • Je kunt de pittigheid aanpassen door meer of minder rode peper te gebruiken.
  • Lekker met rijst of brood.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Afrikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 500mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Kipstoofpot, Pindakaas, Pittig, Afrikaans, Eenpansgerecht