Description
Een verwarmende en smaakvolle stoofpot met kip, pindakaas en een vleugje pit.
Ingredients
Scale
- 500g kippendijen, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 blik (400g) gehakte tomaten
- 50g pindakaas
- 250ml kippenbouillon
- 1 theelepel gemberpoeder
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de gehakte tomaten, pindakaas, kippenbouillon en gemberpoeder toe. Roer goed door.
- Breng aan de kook en voeg de kip toe. Zet het vuur laag en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Je kunt de pittigheid aanpassen door meer of minder rode peper te gebruiken.
- Lekker met rijst of brood.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Afrikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8g
- Sodium: 500mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 4g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Kipstoofpot, Pindakaas, Pittig, Afrikaans, Eenpansgerecht