Description
Een recept voor pittige kipdijfilet met kokosmelk, geïnspireerd door Braziliaanse smaken.
Ingredients
Scale
- 500 gram kipdijfilet, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (zaadjes verwijderd voor minder pit)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sojasaus
- Sap van 1 limoen
- Verse koriander, gehakt (voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak glazig.
- Voeg de knoflook, rode peper en gemberpoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de kurkumapoeder toe en roer goed door.
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Voeg de sojasaus en het limoensap toe.
- Doe de kip terug in de pan en laat 10-15 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer gegarneerd met verse koriander.
Notes
- Serveer met rijst of quinoa.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Braziliaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8
- Sodium: 500
- Fat: 30
- Saturated Fat: 20
- Unsaturated Fat: 10
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 15
- Fiber: 3
- Protein: 30
- Cholesterol: 100
Keywords: kipdijfilet, kokosmelk, pittig, Braziliaans, hoofdgerecht, snel, makkelijk