Description
Heerlijke, kruidige en taaie havermoutkoekjes.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel kruidnagel
- 1/4 theelepel zout
- 170g ongezouten boter, verzacht
- 150g bruine suiker
- 100g kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 200g havermout
- 100g rozijnen (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout.
- Klop in een grote kom de boter, bruine suiker en kristalsuiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot het net gecombineerd is.
- Roer de havermout en rozijnen (indien gebruikt) erdoor.
- Schep met een lepel hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten, laat ruimte tussen de koekjes.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en het midden nog zacht is.
- Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Laat de koekjes niet te gaar bakken voor een taaie textuur.
- Bewaar in een luchtdichte container bij kamertemperatuur.
- Voeg eventueel gehakte noten toe aan het deeg.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 180 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 50mg
- Fat: 9g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: kruidige havermoutkoekjes, taaie koekjes, zelfgebakken koekjes, kruidige koekjes